Utrustning för cyklister

· Cykel
Author

Cykeln är bara en del av det man behöver som en seriös cyklist. Det är så klart den viktigaste delen, men det betyder inte att andra saker inte är viktiga. Här tar vi en snabb titt på några av de saker man måste eller åtminstone bör skaffa som cyklist.

Cykelhjälm

Cykelhjälmen är det första måstet när det kommer till utrustning och det är viktigt att man skaffar en ordentlig sådan. Den traditionella hjälmen kommer i många olika utformningar och stilar, men det finns även en som fungerar som en airbag.

Cykelskor

Cykelskor är något som många cyklister föredrar framför vanliga skor. Dessa gör det möjligt att fästa skorna vid pedalen och ger mycket bättre kraft i trampet. Till en början kommer det nog kännas lite ovant att inte kunna lyfta foten från pedalen som man gjort alla gånger tidigare, men det är något man snabbt blir van vid.

Cykelkläder

Cykelkläder finns för alla delarna av kroppen: handskar, tröjor, byxor, strumpor, jackor, arm- och benvärmare kan alla användas till stor fördel. Den som inte har använd riktiga cykelkläder tidigare kanske tycker det är lite underligt med kläder som sitter så tight överallt, men då aerodynamik är en väldigt viktig del i cykling är detta något man kommer behöva vänja sig vid om man vill satsa seriöst på cykling.

Tillbehör

Tillsammans med de viktigaste sakerna vi nämnt ovan finns det också en mängd tillbehör som kan vara bra att ha. Cykelpumpen är väl mer eller mindre ett måste för alla, men alla som har en cykel äger nog redan en sådan. Annat praktiskt man kan vilja skaffa är inkluderar:

  • Ett multiverktyg
  • Vattenflaska och ställ
  • Extra cykelslangar
  • Reparationskit
  • Cykellås
  • Lampa
  • Cykelvårdsprodukter

Med allt detta är man väl förberedd för det mesta som kan hända under en cykeltur.