Cykeltävlingar

· Cykeltävling, Träning
Author

Tycker man att cykling är herrans roligt, så pass roligt att man tränat så hårt att man helt oväntat råkat bli en talang som skulle kunna hävda sig i tävlingssammanhang, ja då är det kanske dags att satsa på att få den där ledartröjan.Vätternrundan

Hård träning ger resultat

Skämt åsido så är tävlingscyklist knappast något man blir bara av en slump, nej det krävs otroligt mycken och hård träning för att bli en bra tävlingscyklist. Dock så ha det visat sig det man tidigare trodde var den bästa metoden för att prestera på topp – alltså genom mängdträning, faktiskt inte är det som är mest effektivt. Istället så har det visat sig att kortare intervallträning ger den bästa prestationsförmågan. Dock så ska det väl sägas att det ändå inte är någon dans på rosor med intervallträning – ni som någon gång tränat intervallträning vet att det är en av de jobbigaste träningsformerna.

Tävlingar

Beroende på vilken nivå man befinner sig på så har man ju förstås också ett urval av tävlingar att välja bland. Undertecknad själv exempelvis, om jag tar en titt på de cyklister som går att satsa på i Tour de France på bettingsajter så dyker mitt namn inte ens upp bakom Adam Yates – en cyklist man betalar 500 gånger pengarna för om han skulle gå och vinna tävlingen. Av detta kan vi nog alla dra slutsatsen att undertecknad nog är bättre lämpad för att försöka plåga sig igenom de 30 milen som Vätternrundan erbjuder – och förhoppningsvis också överleva detta.Just Vätternrundan är en riktig klassiker här i Sverige, inte bara för att det ingår i ”En svensk klassiker”, utan också för det har nämligen har körts ända sedan 1966. Då var det 334 personer som deltog i tävlingen. I 2014 års upplaga så var det maximala 23 000 anmälda, 19 452 som startade och 18 683 som kom i mål i loppet. Detta var rekord både till antalet startande och antalet som fullföljde loppet.