Kanske kampsport är din grej?

· Okategoriserade
Author

Det finns många anledningar att söka efter en ny hobby. Vissa vill lära sig någon användbar färdighet, andra vill komma i form, träffa nya människor, delta i tävlingar eller bara ha roligt. Oavsett vilken som är din anledning, så finns det en sorts aktivitet som kan ge dig allt av det ovanstående. Kanske kampsport är din grej?

Detta är kampsport

Kampsporter är ”idrotter som förbereder eller innehåller någon form av närstrid” med diverse tillhörande regler. Kampsport är alltså ett paraplybegrepp som inkluderar ett flertal sporter. Några exempel är judo, karate, brottning, kickboxning och fäktning. I Sverige är karate den populäraste kampsporten.

De flesta kampsporter utövas under samlade former via klubbar. Vissa, såsom fäktning, involverar vapen och dylikt, medan utövarna i många andra enbart använder sina kroppar. Då det rör sig om närkamper är det dock viktigt med skyddsutrustning, och en del sporter som judo och karate använder sig även av särskilda dräkter: klicka här för en mångfald av olika typer av kampsportsutrustning.

Varför kampsport?

Med så många sorters kampsport som existerar, så finns det garanterat någon som passar just dig. Gemensamt för de flesta är att det är träningsformer där du träffar många nya människor och som ger bra och varierad träning för hela kroppen, och kan även fungera som mental träning.