Hitta nya träningsmöjligheter med cykel

· Cykel, Träning
Author

Att ha möjligheten att kunna ge sig ut på cykel är ett bra sätt att få den träning som man så väl är i behov av. Det gäller att hitta nya träningsmöjligheter med cykel då det kan i långa loppet vara tråkigt att enbart cykla en sträcka för att vända och cykla hem igen. Mountainbike eller landsvägscykel, vad föredrar du?

Landsvägscykling

Framförallt så kan du variera dina cykelrundor så du får en variation där. Sedan kan du ha flera olika rundor som är korta men intensiva och längre sträckor där uthålligheten kan tränas. Vissa sträckor kan cyklas mer intensivt och andra lite lugnare. I en tidigare artikel så har vi skrivit om att cykla med hund och det kan också vara en bra träning både för dig och din fyrbente vän.

Cykling offroad

Gillar du naturen spå kanske en Mountain Bike är något som du kan skaffa dig. Det kan vara downhill eller bara ge dig ut i skog och mark för att kämpa dig fram kan ge väldigt bra motion och en trevlig upplevelse. Det kan vara lite speciellt att slänga sig utför ett berg eller liknande och man bör vara medveten om riskerna och lära sig den teknik som behövs för att ta sig fort och intensivt i terrängen.