Kattegattleden

· Cykelleder
Author

Det är precis som Region Halland skriver i sin marknadsföring: ”Kattegattleden får dina cykelhjul att snurra”. Nästa år sker Kattegattledens officiella lansering som landets första nationella cykelled. SkagenLeden kommer att omfatta hela 350 kilometer från Helsingborg i Skåne till Göteborg. Du får njuta av femtio badstränder på vägen. Det räcker mer än väl för en hel sommar. I skrivande stund är två tredjedelar av turistcykelleden redan klara. Det återstår en del jobb, men nästa sommar bör alla bitar falla på plats.Missa inte den stora lanseringsfesten som kommer – boka in cykelresan i din almanacka nästa sommar! En stad som har de högsta förväntningar inför nästa sommarlansering är Ugglarp. Inkludera staden i din reserutt för att kunna avgöra hur väl staden har byggt upp sin infrastruktur för projektet.Varför bör du välja just Kattegattleden?

  1. Den går så nära havet som man kan komma.Vill du kombinera din cykelresa med en riktig badsemester, är det ett perfekt val.  Nu börjar Sverige på allvar konkurrera med charterorter – i alla fall mellan juni och augusti – åtminstone när det är högsäsong. Är du okej med något kallare badvatten och älskar att cykla, är Kattegattleden ett måste att prova.
  2. Den är bilfri.Du behöver inte oroa dig för trafiken. Leden är helt bilfri – från Göteborg till Helsingborg. Ta med dig barnen och njut av en lugn cykelfärd ute i den svenska naturen. Det är så ekologiskt som det kan bli.
  3. Det finns en massa sevärdheter på vägen.På vägen hittar du en massa smultronställen. Bua marina full med småbåtar och den vackra Södra Cell Värö för att nämna några. Arbetet är i full gång för att bygga ut cykelleden så att den inkluderar så många turistställen som det bara går.