Motionslopp att cykla

· Cykeltävling, Träning
Author

Gillar man att cykla och kanske även har det som en form av träning kan det ju alltid vara roligt att ha någonting att träna till som ett större lopp eller motsvarande. Just därför tänkte vi här komma med några tips på olika cykelmotionslopp som kan vara värda att kolla upp om man är intresserad.

Vätternrundan

Vätternrundan är utan tvekan det mest kända motionsloppet i Sverige. Dock kräver det sin cyklist då det mäter hela 30 mil runt Sveriges näst största sjö. Vätternrundan körs i mitten av juni.

Göteborgsgirot

Göteborgsgirot som går av stapeln i mitten av maj är betydligt beskedligare än Vätternrundan då det mäter 70 km och går i och omkring Göteborg. Dessutom finns ett antal kortare lopp att välja mellan, Halvgirot på 35 km samt två mountainbike-klasser som mäter 37 km respektive 25 km och som går i skog och mark.

Ringsjön runt

För alla skåningar är Ringsjön runt en riktig klassiker. Loppet går som regel av stapeln i slutet av maj och har den fördelen att det finns ett antal olika klasser att välja mellan i form av ett kortare lopp på 35 km, en lite längre på 65 km och huvudloppet som mäter 125 km.